Luxe 5-sterren Hotel de Echoput

Een rijke geschiedenis

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

Familiebedrijf

Tot op de dag van vandaag is de Echoput nog steeds een trots familie bedrijf. Na de start van Jaap en Tineke Klosse en het begin van de succesvolle restaurantperiode hebben Peter en Carla Klosse het bedrijf overgenomen en doorgezet tot het designhotel van nu.

 

Sinds september 2016 staat Karel Klosse tezamen met zijn partner Diana Lodewijkx aan het roer.

Monument de Echoput

Hotel Restaurant de Echoput dankt haar naam aan een daadwerkelijke echoput. Deze put is gegraven op last van Lodewijk Napoleon en werd gebruik voor het drinkwater van de paarden van het leger. Dankzij de diepte van de put is bij het graven een meest duidelijk hoorbare echo’s ter wereld ontstaan.

 

In de jaren 50 en 60 was de echoput een bekende toeristische attractie en populaire bestemming van veel schoolreisjes. De historische put ligt in het huisje aan de Amersfoortseweg, de oude weg van Londen naar Moskou, en is op aanvraag nog steeds te bezoeken.

Echoput Story

 

Alles over de rijke geschiedenis van Hotel de Echoput op de Veluwe bij Apeldoorn. Het begon allemaal met het monument de echoput. Nu is De Echoput een luxe 5-sterren hotel met toprestaurant.. In 2015 is het 60 jaar geleden dat de familie Klosse er neerstreek. Inmiddels is de derde generatie Klosse actief.

 

Lees meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.