Kom royaal genieten van de Veluwse zomer! Boek nu ons ZOMER ARRANGEMENT en ontdek de pracht van onze groene omgeving.

Hotel Restaurant de Echoput

Een familiebedrijf met
een rijke historie

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

Al ruim 65 jaar familiebedrijf

Tot op de dag van vandaag is de Echoput een trots familiebedrijf. Na de start van Jaap en Tineke Klosse en het begin van de succesvolle restaurantperiode hebben Peter en Carla Klosse het bedrijf overgenomen en doorontwikkeld tot het 5-sterren hotel-restaurant van nu. Inmiddels is de derde Klosse-generatie actief.

Monument de Echoput

Hotel Restaurant de Echoput dankt haar naam aan een daadwerkelijke echoput. Deze put is gegraven in opdracht van Lodewijk Napoleon en werd gebruikt voor het drinkwater van de paarden van het leger. Dankzij de diepte van de put is bij het graven een zeer duidelijk hoorbare echo ontstaan.

 

In de jaren 50 en 60 was de echoput een bekende toeristische attractie en populaire bestemming van schoolreisjes. De historische put ligt in het huisje aan de Amersfoortseweg, de oude weg van Londen naar Moskou, en is op aanvraag nog te bezoeken.

Het Echoput verhaal

Hotel Restaurant de Echoput kent een rijke geschiedenis, van pannenkoek tot reerug. Het begon allemaal met het monument en groeide uit tot een uniek 5-sterren hotel met toprestaurant. Inmiddels is het meer dan 65 jaar geleden dat de familie Klosse er neerstreek.

 

ONS HELE VERHAAL

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials