Luxe 5-sterren Hotel de Echoput

Waar het om smaak gaat

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

Kook- en wijnschool

Sommigen zien de Echoput als de bakermat van de Gastronomie. In de 60-er jaren was Jaap Klosse pionier op gebied van wildbereiding en opvolger Peter Klosse ontwikkelde zich tot de  ‘smaakprofessor’ van ons land.

 

In de Kook- en Wijnschool draagt de Echoput haar kennis over door middel van kookcursussen, kookworkshops, wijn-spijs diners, wijncursussen en proeverijen. Voor groepen, van beginners tot gevorderden ( minimaal 12 personen), worden de workshops op maat samengesteld.

 

Professionals kunnen terecht bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse.

Peter Klosse

Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt als zoon van Jaap en Tineke Klosse uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. In een zoektocht naar de wortels van gastronomie is hij gefascineerd geraakt door ‘smaak’.

 

Hij promoveerde in 2004 aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen met zijn Smaakstijlen concept. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’ en is hij na het schrijven van 15 boeken een veelgevraagd spreker.

Academie voor Gastronomie

Al meer dan 25 jaar heeft de Academie voor Gastronomie geslaagde Gastronoom-sommeliers afgeleverd en is een uniek instituut in opleidingsland. De gastvrijheidsdiploma’s van de Academie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma’s wordt er samen gewerkt met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London. Zie voor meer informatie en aanmeldingen: www.academievoorgastronomie.nl.

Smaak en onderzoek

Smaak is een rijk onderwerp met veel dimensies. “We moeten meer van ‘Lekker’ weten”, is Klosse’s motto. Deze benadering krijgt nationaal en internationaal steeds meer aandacht. Klosse is o.a. lid van het Google Food Lab en helpt als consultant verschillende bedrijven en organisaties met vraagstukken die met smaak te maken hebben.

 

Om het onderzoek meer kracht te geven heeft hij recentelijk T.A.S.T.E. opgericht: The Academy For Scientific Taste Evaluation. Voor meer informatie, ga naar onze website: www.tasteresearch.org.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.