Kom royaal genieten van de Veluwse lente! Boek nu ons LENTE ARRANGEMENT met Echoput High Tea.

Hotel Restaurant de Echoput

Waar het om smaak gaat

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

De Echoput Kook- en wijnschool

Sommigen zien de Echoput als de bakermat van de Gastronomie. In de 60-er jaren was opa Jaap Klosse pionier op het gebied van wildbereiding. Opvolger Peter Klosse ontwikkelde zich vervolgens tot de ‘smaakprofessor’ van Nederland.

 

In de Kook- en wijnschool draagt de Echoput haar kennis over door middel van kookcursussen, kookworkshops, wijn-spijs diners, wijncursussen en proeverijen. Voor groepen vanaf 12 personen, van beginners tot gevorderden, kunnen workshops op maat worden samengesteld.

 

Professionals kunnen terecht bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse.

Peter Klosse

Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt als zoon van Jaap en Tineke Klosse uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. In een zoektocht naar de wortels van gastronomie is hij gefascineerd geraakt door ‘smaak’.

 

In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen met zijn Smaakstijlen concept. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’ en is hij na het schrijven van 15 boeken een veelgevraagd spreker.

Academie voor Gastronomie

Al meer dan 30 jaar heeft de Academie voor Gastronomie geslaagde Gastronoom-sommeliers afgeleverd en is het een uniek instituut in horeca opleidingsland. De gastvrijheidsdiploma’s van de Academie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma’s wordt er samen gewerkt met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London. Zie voor meer informatie en aanmeldingen: www.academievoorgastronomie.nl.

Smaak en onderzoek

Smaak is een rijk onderwerp met veel dimensies. “We moeten meer van ‘Lekker’ weten”, is Klosse’s motto. Deze benadering krijgt nationaal en internationaal steeds meer aandacht. Klosse is o.a. lid van het Google Food Lab en helpt als consultant verschillende bedrijven en organisaties met vraagstukken die met smaak te maken hebben.

 

Om het onderzoek meer kracht te geven heeft hij recentelijk TASTE opgericht: The Academy For Scientific Taste Evaluation. Voor meer informatie, ga naar: www.tasteresearch.org.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials