Restaurant De Echoput

Geniet het hele jaar van de wild- en natuurkeuken

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

RESTAURANT DE ECHOPUT

Ons restaurant staat bekend om haar wild- en natuurkeuken. Bomen, struiken, kruiden, planten, groenten, wild, paddenstoelen; alle vruchten uit de bosrijke omgeving worden verwerkt tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op de kaart.

 

Zo gaan de jongens en meiden van de keuken dagelijks naar buiten om te kijken naar de mooiste producten van dat moment. Zodat de gasten kunnen genieten van het beste wat de natuur te bieden heeft!

 

RESERVEER EEN TAFELMenukaart bekijken

 

Bijzonder goed 5-gangen diner met een Veluws karakter! Vriendelijke bediening, warm onthaal en voortreffelijk eten. Bijzondere wildgerechten en erg goed passende wijnen! Aan alles was gedacht; mijn complimenten!

GEMIDDELDE SCORE VAN 8.4 (Meer dan 600 reviews op Tripadvisor)

Culinaire arrangementen

Hotel restaurant de Echoput richt zich op een totaalbeleving van de natuur. Met culinaire arrangementen nodigt het team u uit om te komen genieten van de omgeving, te voet of per fiets, om te ontspannen met een borrel in de bar en brasserie, voor een smaakvol diner in het restaurant, een rustgevende overnachting en een goed ontbijt op de volgende ochtend.

 

Maak met alle ervaringen een complete beleving van de natuur.

Historie keuken

In de jaren 50 was de Echoput een Theehuis met een simpele hap voor een paar gulden. Toch was Jaap Klosse zijn tijd ver vooruit en volgde de ontwikkelingen van de Franse keuken op de voet. Behalve op het gebied van wild.

 

Een te lange periode van besterven en dikke, rijke en adellijk smakende sauzen waren voor hem de aanleiding om een meer verfijndere keuken te ontwikkelen. Met deze wildspecialiteiten werd de Echoput een van de eerste sterrenrestaurants van Nederland. Later specialiseerde de keuken zich verder met wijn-spijs combinaties.

Bar & brasserie

Ook de bar en brasserie mag een bescheiden onderdeel van de natuur worden genoemd, met hoge ramen kijkt u op tegen de torenhoge oude bomen. U bent van harte welkom om plaats te nemen onder het bostafereel van lokaal kunstenaar Peter van Oostrum of aan de sfeervolle bar.

 

De bar en brasserie is de plek voor een kop koffie in de ochtend, kleine lunch, om met een borrel te ontspannen na een intensieve wandeling, ‘s avonds genieten van vintage gerechten en Echoput klassiekers, een aperitief te nuttigen voorafgaand aan uw diner of digestief om de avond mee af te sluiten.

Echoput GOES WILD

Letterlijk en figuurlijk staat het dochtermerk Echoput GOES WILD voor alles wat de Echoput buiten het restaurant, de bar en brasserie organiseert.

 

Zo verzorgt Echoput GOES WILD graag een buitendiner voor uw gezelschap, workshops koken op open vuur, catering bij u thuis en worden er onder het label een aantal wildproducten geproduceerd; wildbouillon en stoofpotten van wild zwijn, hert, ree en haas bijvoorbeeld (te verkrijgen in de winkel van de Echoput).

Besloten diners

Uiteraard is het ook een mogelijkheid om privé of besloten te dineren. Voor gezelschappen heeft de Echoput verschillende ruimtes tot haar beschikking.

 

Van een lange ovale tafel voor 25 personen tot een diner met verschillende ronde tafels, vraag gerust naar de mogelijkheden voor besloten diners.

Een tafel reserveren? Wij helpen u graag verder.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.