Kom genieten van de laatste weken van het Veluwse Wildseizoen! Bekijk ons WILD ARRANGEMENT of WINTER CHAMPAGNE ARRANGEMENT

Hotel Gastronomique de Echoput

Ben jij een inspirerende Maitre-Sommelier?

Kroondomein Het Loo, Apeldoorn

Werken bij de Echoput

Leuk dat je geïnteresseerd bent om ons team te komen versterken. Van oudsher heeft de Echoput veel mensen op mogen leiden tot (horeca)sterren. Dat begon vaak als een stage, vakantie- of bijbaan en heeft soms zelfs geleid tot een carrière in het management van grote horecabedrijven. Treed jij in de voetsporen van bijvoorbeeld Robert Kranenborg?

Maitre-Sommelier – nieuw restaurant (40 uur)

Heb jij een passie voor fine dining en eten met een verhaal? Wil jij meer dan alleen verfijnde gerechten serveren, maar een inspirerende gastronomische experience naar tafel brengen? Dan is dit jouw kans om het gezicht te worden van ons nieuwe, exclusieve fine dining restaurant!

 

De Echoput staat al jaren bekend om haar natuurlijke wildbereidingen en uitzonderlijke wijn-spijs combinaties. Dat begon in 1955 met grootvader Jaap Klosse, die gefascineerd was door de ‘nouvelle cuisine’ ontwikkelingen in Frankrijk. Hij wilde dit op een eigen wijze naar Nederland halen en toepassen op al het moois dat de lokale Veluwse natuur te bieden had. Klosse ging experimenteren met wildbereiding en begon met het importeren van Franse wijnen. En met succes: De Echoput werd een van de eerste Nederlandse restaurants met een Michelinster en kreeg later zelfs 2 Michelinsterren. Franse sterrenchefs kwamen naar De Echoput om te kijken hoe hier Wild werd bereid.

 

Vandaag de dag draait alles bij De Echoput nog altijd om puur en echt eten, waarbij smaak en de wijn=spijs combinaties centraal staan. Onze lokale natuur speelt de hoofdrol. Zo werken wij zoveel mogelijk met wild en verse groenten, kruiden en paddenstoelen uit de directe omgeving en in het seizoen.

 

In 2025 bestaat De Echoput 70 jaar en openen wij in ons hotel een nieuw, exclusief fine dining restaurant. Dit restaurantconcept bouwt voort op 70 jaar Echoput-geschiedenis en wordt een vernieuwende, verhalende beleving waarin Wild en de natuur centraal staan (onder Wild verstaan we alles dat in de natuur leeft). En jij kunt deze beleving samen met ons gaan creëren!

 

Als Maitre-Sommelier van ons nieuwe restaurant ben jij het gezicht, de ‘restaurant manager’, wijnspecialist en verteller van het culinaire verhaal. Samen met de familie Klosse en collega’s gaan we een onderscheidende, eigen restaurantbeleving neerzetten. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en met een hecht team streven we er elke dag naar om beter te worden, met ruimte voor jouw eigen creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

 

Daarbij werk je nauw samen met directeur Lodewijk Klosse en Executive Chef Peter Paul van den Breemen. Daarnaast word je volop ondersteund door ons team van gepassioneerde vakmensen, zoals Martien Marcelissen (Chef de Cave) en Kim Veldman (voormalig De Leest***).

 

Dit ben jij
● Je bent een geboren gastheer of gastvrouw
● Je hebt werkervaring in een fine dining restaurant op hoog niveau

● Je hebt passie voor wijnen en andere gastronomische dranken en vindt het leuk om hierover te vertellen
● Je kunt goed samenwerken in een team
● Je bent 40 uur per week beschikbaar en ziet geen probleem in wisselende werktijden

 

Dit hebben wij jou te bieden
● De kans om mee te bouwen aan ons nieuwe restaurant en deze gastbeleving ‘eigen’ te maken

● Een mooi salaris en reiskostenvergoeding
● Een leuke baan met veel eigen verantwoordelijkheid 
● Een leerzaam familiebedrijf met bijna 70 jaar expertise in gastvrijheid en wijn-spijs
● Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met o.a. cursusmogelijkheden aan de Academie voor Gastronomie
● Personeelsmaaltijden en personeelskorting in onze bar, restaurant en shop

 

Wil jij het gezicht worden van ons nieuwe fine dining restaurant?
Dan ontvangen wij heel graag je motivatie en CV. Voor vragen kun je terecht bij Lodewijk Klosse via hotel@echoput.nl.

 

Over Hotel Restaurant de Echoput
Op een bijzondere plek in Kroondomein Het Loo, de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe, kwam in 1955 de familie Klosse naar de Echoput. Theehuis ‘De Echo’ groeide sindsdien uit tot een 5-sterren hotel-restaurant waarbij alles draait om de gastronomische beleving in harmonie met de natuur. Het hotel heeft 42 kamers, exclusieve vergaderruimtes, een bar, zwembad en kookschool. Sinds de jaren ’70 importeert de familie Klosse zelf alle wijnen van de Echoput; Klosse Wines.